Däckhotell

Vårt moderna däckhotell har fem våningar med plats för 1100 hjul. Här förvaras hjulen mörkt och svalt den del av året de inte används. En säsong kostar 700 kr när du betalar med Volvo- eller Renaultkortet. Då ingår skifte, rengöring, kontroll och försäkring.

 


Det är tillåtet att använda dubbdäck 1 oktober-15 april samt även under tid då det är eller är risk för vinterväglag.

Det är krav på vinterdäck på personbilar mm. 1 december-31 mars om det är vinterväglag.I praktiken är det polisen som gör bedömningen om/när det är vinterväglag.

Vi fyllt på lagret med massor av sommardäck från Michelin och Nokian.
Prata med oss i butiken om du behöver köpa nya däck.


 

 

 

 

Mönsterdjup på sommaren. När sommardäcken slits under 3 mm ökar bromssträckan och risken för vattenplaning betydligt.

Du kan själv lätt mäta mönsterdjupet med en femkrona. Avståndet mellan siffran 5 och kanten på myntet är 3 mm. Stick ner myntet i mönstret på det mest slitna stället i de mittersta tre fjärdedelarna av slitbanan. När du ser hela femman är det dags att byta till bättre däck. Sommardäcken är olagliga när de slits under 1,6 mm.

dack_id480Det viktiga lufttrycket. Många kör med för lågt lufttryck i däcken. Detta leder till snabbare slitage och högre bränsleförbrukning. Kolla däcktrycket en gång i månaden och ha hellre i lite för mycket än för lite. I din bils instruktions-bok kan du läsa vilket tryck däcken ska ha. Glöm aldrig att en bil består av tiotusentals komponenter men bara 4 av dem har kontakt med marken…

Boka hjulinställning i samband med hjulskiftet så minskar du risken för onödigt däckslitage. Vi har den tekniskt avancerade utrustningen som krävs för att göra hjulinställning på en modern bil. Du som har Volvokort betalar endast 1.200:- eller 300:-/månad räntefritt på Volvokortet!

 

 

 

 

dackrad-Volvo

Våra bästa däckråd

Klicka på bilden så öppnas foldern som pdf


 

Hjulinställning

Glöm inte den viktiga hjulinställningen!
Vi har den tekniskt avancerade utrustningen
som behövs för att göra en RIKTIG
4-hjulsinställning.